Бъг задържа следващата актуализация на Windows 10

1
429
прегледа
windows 10

Програмна грешка забавя появата на пролетната актуализация за Microsoft Windows 10

Windows 10 е последната версия на операционната система на Microsoft. Kомпанията е установила двугодишен график за актуализиране. Последното голямо обновяване дойде през есента на 2017 г., което беше предшествано от “Актуализацията на създателите” през пролетта на 2017 г.

Имайки предвид този график, очаквахме да видим пролетната актуализация тази седмица, но това не се случи. Сега изглежда, че датата на пускане е била отложена поради значителна програмна грешка, заровена в кода. Грешката трябва да е доста сериозна, щом е принудило технологичния гигант да отложи пускането на пазара.

Зак Боудън от Windows Central написа в Туитър, твърдейки че Microsoft вероятно ще пусне актуализацията „след няколко седмици” като „Version 1803”.

В новата актуализация очакваме обичайното развиване на нови функции.

Сред тях е новата функция Timeline, която ще позволява да възобновите приложение и дейности, ако превключите от едно Windows 10 устройство на друго. Ще има подобрения на някои визуални части на Windows 10, като лентата на задачите, часовникът и центърът за действие. Cortana ще получи актуализации и ще има повече подобрения в начина, по който Windows 10 се мащабира на дисплеи с висока разделителна способност.

Дори и да излезе новата актуализация, не всички ще я получат веднага. Както при предишните версии, софтуерът ще бъде разпространен на фази: някои потребители трябваше да чакат седмици, преди да получат своята актуализация. Ако искате да го инсталирате в деня на пускането му, ще можете да изтеглите ръчно актуализацията от страницата на Microsoft за изтегляне на Windows 10.

Като алтернатива, ако просто не можете да изчакате, можете да се присъедините към програмата Windows Insider и да инсталирате по-рано версията.

1 коментар

  1. Аз вече инсталирах новата версия на Windows 10. Това е примерен коментар, който е създаден с цел демонстрация

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име