Потребителите на Mac вече могат да добавят защита на браузъра Windows Defender към Google Chrome

1
383
прегледа
mac

Хората стават все по-предпазливи за сигурността на личните си данни. Много от тях се придържат към Windows Defender, който е вграден в Windows 10.

За жалост, потребителите на Mac трябва да разчитат на трета страна, за да притежават анти-злонамерен софтуер. Можете също да изтегляте приложения единствено от официалния App Store на Apple, за да сте сигурни, че те са проверени преди качването им там.

Но има много неща, от които се нуждаем в Интернет и които никога няма да бъдат включени в официалния магазин за приложения. Музика, изображения и други файлове, от които бихме имали нужда. И така, как да се предпазим от случайно заразяване със злонамерен софтуер на някой уебсайт, фалшив онлайн магазин или сайт за фишинг, който възнамерява да извлече личната Ви информация?

Очевидното решение е приставката за уеб браузър, която ще пречи на поведението Ви при сърфиране, преди да е станало твърде късно. За щастие Microsoft пусна версия на Windows Defender за Google Chrome, наречена защита на браузъра Windows Defender.

Защитата на браузъра на Windows Defender е много проста приставка. Всичко, което прави, е да проверява уеб сайтовете в база данни на Microsoft със злонамерени сайтове и да Ви предупреждава, ако са потенциално опасни. В допълнение към предупреждението срещу нелоялни уеб сайтове, получавате и фишинг защита от злонамерени имейли. Кликнете върху уеб връзка в имейла и плъгинът ще провери дали връзката е сигурна.

Това е всичко. В действителност не получавате Windows Defender на Mac. Няма защита срещу инсталирането на зловреден софтуер, например. Ще Ви е необходим друг софтуер за пълна защита.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име