IBM Австралия съкращава аналитичните и обслужващите си служители

1
419
прегледа
ай би ем

Съкращение през последните две седмици.

Смята се, че IBM Австралия е съкратила десетки служители от областите за аналитични продажби и техническа поддръжка през последните седмици.

Ограниченията засегнаха клиентски архитекти, работещи в софтуерната група на IBM, както и от групата за техническа поддръжка и услуги (TSS).

Говорителят на IBM Австралия не коментира случващото се.

Намаляването на TSS е засегнало около 25 анализатори в Австралия. Те трябва да напуснат в края на юни.

Съкращенията идват като част от по-широкото намаляване на персонала на TSS в световен мащаб, което е известно, че също така е повлияло на операциите на компанията в Обединеното кралство.

Съкращението на клиентски архитекти в софтуерната група е повлияло на служителите, работещи в предпродажбените дивизии, които ръководят подобно на DB2, продуктите за съхранение на данни на Netezza и Business Intelligence на Cognos.

Като цяло се разбира, че около половината от всички архитекти на клиентски решения на IBM Австралия ще бъдат загубени, въпреки че точният им брой е неясен.

През последните няколко години IBM е преминала през редица съкращения, поради намаляващите приходи.

През януари тази година, компанията отчита първото си нарастване на приходите за три и половина години, след 22 последователни тримесечия на свиване на продажбите, съобщи Ню Йорк Таймс.

Австралийската работна бройка на компанията е намаляла с 1000 души от 2016 г., според финансовите отчети.

През последните няколко години IBM се насочи към облачните услуги и особено към изкуствения интелект под марката Watson.

На местно ниво Watson е намерил дом в големи организации, включително Woodside Energy, SunCorp и NAB, собственост на UBank.

1 коментар

  1. У нас не се очаква IBM да съкрати такъв обем персонал 🙂 Това е примерен коментар, с цел демонстрация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете Вашия коментар
Моля, въведете Вашето име